C.B.S. Het Kompas

Bovenbouw

 

Welkom op de site van de bovenbouw van CBS het Kompas 

In onze klas zitten 17 leerlingen verdeeld over de groepen 6,7 en 8. 
In groep 8 zitten  Rick, Lucas, Balder en Merle. In groep  7 zitten Isabelle, Jesse, Jesse, Jessey, Bernd, Pietro en Lotte.  En in groep 6: Sem, Lenny, Luna, Adrian, Lieke en Amber.


Wij hebben twee juffen: Juf Annemieke staat vanaf de meivakanitie op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag voor de groep.  Juf Adrianne op woensdag; zij is op donderdag en vrijdag aanwezig als IB-er en ICT-er.

Van juf  Anja  hebbben we voor de meivakanitie afscheid genomen. Zij gaat van haar pensioen genieten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Project Aardrijkskunde in bb. Oktober 2018:

 

 

 

                                                                  Project geschiedenis 'Vikingen'  sept. 2018:

 

                                                                  

 

 

 

Hieronder zie je een foto van het begin van het jaar. Hier was het nog heerlijk weer.  Ondertussen hebben we al veel meer meegemaakt. Deze foto's delen we met de ouders en familieleden via klasbord.

De school is net begonnen. De vraag is:  Wie vinden het spannender? De kinderen of de ouders?

 

      

 

We werken in projecten van  VierKeerWijzer.  Wij vinden het heel interessant om op deze manier de geschiedenis te leren. We leren niet alleen uit een boek, maar gaan ook op onderzoek naar de dingen die wel zelf interessant vinden om te weten. Tegelijkertijd oefenen we het zelfstandig werken, maar  ook het samenwerken met een tweetal of in kleine groepjes.  Wij zijn trots op wat we in die weken maken en dit presenteren we weer aan elkaar, zodat we weer van elkaar kunnen leren. 

 

 

 In de bovenbouw werken we ook met een agenda. We leren hoe we een agenda kunnen gebruiken en hoe we ons huiswerk moeten plannen.

Groetjes, 
Juf Adrianne en Juf Anja.