Middenbouw

September 2022

Wij zijn dit schooljaar gestart met 11 kinderen in de middenbouw groep.

Op maandag en dinsdag is juf Helma in de groep. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Marian in de groep.

In onze klas wordt hard gewerkt en fijn met elkaar gespeeld. Elke dinsdag is er een Kwinkles. Tijdens deze lessen leren en oefenen we hoe we op school met elkaar omgaan. Hoe maak je vrienden, hoe vraag je of je mee mag spelen, hoe help je iemand die het lastig heeft, wat is plagen en wat is pesten zijn enkele voorbeelden van waar de les over kan gaan. In de eerste weken werken we ook met ‘Goed van Start’. We doen veel groepsvormende spellen om elkaar goed te leren kennen en vertrouwen. Er is elke dag aandacht voor de groepsregels: hoe werken en spelen we fijn met elkaar? De kinderen hebben zelf regels en afspraken met elkaar bedacht. Ook bespreken we dan welk gedrag er bij die afspraken hoort. Wat is de consequentie als het even mis gaat en natuulijk een beloning als het goed gaat. Kijkt u maar eens in onze klas dan kunt u zien hoe dit werkt!

In de morgen staan de vakken rekenen, lezen, taal en spelling op het programma. We werken in de middag thematisch met de methode vier keer wijzer. Het eerste thema waar we over gaan werken is ‘Op reis’. Er horen werkkaarten bij ieder thema. Je mag als kind zelf een kaart kiezen die jou aanspreekt. Dat kan o.a. een muziek-kaart zijn, een samen-kaart, een natuur-kaart of een ik-kaart, een reken-kaart, een taal-kaart en een kaart waarin een knutselopdracht zit verwerkt.

Januari 2022

De eerste maanden zijn al weer achter de rug. We zijn allemaal al weer goed gewend op school. Tot op heden heeft onze klas gelukkig nog geen langere periode thuis hoeven werken. We hadden onverwachts wel 3 weken kerstvakantie.

Juf Emma heeft eind januari afscheid genomen van onze klas. Ze zal haar stage nu voortzetten in groep 6, 7 en 8.

De kinderen en juffen vinden het fijn om met de nieuwe rekenmethode te werken! We leren elke week 2 nieuwe doelen en blijven daar mee oefenen tot dat we dat goed beheersen. De kinderen genieten ook van de Engelse lessen. We hebben ook diverse Engelse boeken aangeschaft die we ook gebruiken voor de lessen.

De juffen hebben steeds een studiemiddag of – dag over het zelfstandig werken. Het resultaat hiervan is het nieuwe weekplan en een andere groepsindeling. Op het weekplan kunnen de kinderen zien wat ze elke dag moeten en mogen doen. Dit geeft overzicht en duidelijkheid: wat wordt er vandaag van mij verwacht? De groepjes in de klas zitten nu gemengd. De oudere kinderen kunnen de jongere kinderen helpen als ze hulp nodig hebben. Het is fijn om te zien hoe snel de kinderen nieuwe dingen oppakken. Er wordt heel hard gewerkt. Als de reguliere taken af zijn, is er tijd voor een stukje ontspanning (stillezen, tekenen, met de lego of ander bouwmateriaal). Ook hebben we nieuwe spellen aangeschaft waarbij kinderen met diverse materialen extra kunnen oefenen voor rekenen, taal of Engels en niet alleen vanuit een boek of chromebook.

Binnenkort starten we met een nieuw thema van 4x Wijzer : ‘sterren en planeten’. We hopen dat de kinderen hier weer veel van leren!

September 2021

Weer een gloednieuw schooljaar ligt voor ons.

We hopen dit jaar gespaard te blijven voor langere perioden thuisonderwijs.

We starten dit jaar met een groep van 14 kinderen

Nienke, Vivién, Hugo, Jayden en Vanessa starten in groep 3

Groep 4 bestaat uit Imani, Geron, Jayden en Gilles

En in groep 5 zitten Dani, Mark, Jaison, Pieterjan en Jesse

Net zoals de afgelopen jaren is juf Helma op maandag en dinsdag in de klas en juf Marian op woensdag, donderdag en vrijdag.

We krijgen regelmatig hulp van onze klassenassistent meester Martin.

Ook zal er het eerste half jaar een eerstejaars stagiaire van de PABO in Ede in de klas zijn op donderdag en vrijdag. Zij heet Emma Voorwinden.

We gaan dit jaar weer fijn aan de slag met nieuwe thema’s van vier keer wijzer. Er staan hele leuke thema’s op de rol, zoals ridders en kastelen en ruimtevaart. Daar gaan we vast weer van genieten en heel veel van leren met elkaar.

Voor rekenen starten we dit jaar met een nieuwe rekenmethode Wereld in getallen 5. We maken daarbij ook gebruik van de spellenkist en het spellenboek van de methode Met sprongen vooruit Ook beginnen we dit jaar met een nieuwe methode voor het vak Engels,

Stepping stones De kinderen van groep 3 en 4 krijgen samen les. Zij zijn vooral nog bezig met luisteren en spreken.  De kinderen van groep 5 hebben apart les. Zij zijn ook bezig met spreken en luisteren, maar zij werken daarnaast in een werkboek.

Juli 2021

Het eind van het schooljaar is al weer inzicht. Nog een paar dagen en dan begint de zomervakantie al. Wat een bijzonder jaar hebben we weer achter de rug. Een lockdown die net voor de kerstvakantie begon. Daarna weer heel wat weken waar we thuis moesten werken en online lessen hebben verzorgd. Vlak voor de voorjaarsvakantie mochten we weer ‘live’ naar school. Vanessa en Ryan zijn er toen bijgekomen in onze klas! Gezellig hoor. Met 4x Wijzer hebben we nog verschillende thema’s behandeld o.a. de prehistorie, bloemen en planten en Hallo wereld!

Gelukkig hebben we het schooljaar kunnen afsluiten met een leuk uitstapje naar de boederij van juf Helma. We hebben daar een leerzame ochtend gehad en van alles geleerd over aardappelen, machines en graan. Daarna hebben we nog een uurtje gebowld en heerlijke frietjes gegeten. Fijn dat we toch een mini schoolreis hebben gehad!

Straks nemen we een klein beetje afscheid van groep 5. Youp, Perrijn, Jax, Dinand, Ryan, Nikki, Rosanne en Janneke gaan na de vakantie naar de bovenbouw. We wensen jullie alvast veel plezier in de volgende groep.

Gelukkig komen er ook weer nieuwe kinderen in onze groep: Jayden, Nienke, Vivien en Hugo zullen na de zomer starten in groep 3.

Nu gaan we eerst genieten van een welverdiende vakantie!

Bekijk Virtual Tour!